De zorgboerderij

 

Najaar 2015

De dagen strekken zich uit. De muren komen op mij af. Seconden worden minuten, minuten worden uren en uren worden dagen. Dagen waarin ik niet weet wat ik met mijn tijd aan moet. Daardoor krijg ik weer meer last van psychotische klachten. Op een gegeven moment wordt het zo erg dat het resulteert in een opname.

Tijdens de opname wordt mijn dagbesteding eens flink onder de loep genomen. Iedereen inclusief ikzelf is het er mee eens dat daar wel iets meer bij mag komen. In overleg met het RIBW ga ik kijken wat de mogelijkheden zijn. Al snel komen we uit op de zorgboerderij.  Ik werk graag met dieren dus ik wil graag een kijkje nemen op de boerderij.

Ik ga met ontslag met als voorwaarde dat ik 4 dagdelen (2 hele dagen) op de zorgboerderij ga werken. 9 december begin ik. Het is koud en er staat veel wind. Ik word hartelijk ontvangen door iedereen. Ik weet uiteraard nog niet wat de werkzaamheden zijn op de boerderij dus ik loop mee met werkcoach E. Één van de werkzaamheden is het opdekken van de koeienbedden in de melkstal. Als ik in de stal stal sta, heb ik toch een beetje schrik. Dan besef ik pas hoe groot een koe is. Dat valt normaal niet op als je over de snelweg rijdt waar koeien staan te grazen… Ik vind het wel erg leuk.

Voorjaar 2016

Ik werk nu een half jaar op de zorgboerderij. Het heeft me veel gebracht. Sowieso dagbesteding. Ik ben 2 dagen per week lekker bezig en ook nog eens met dieren, dat is helemaal geweldig. Ik heb sociale contacten met andere mensen die ook naar de boerderij toe komen. Ik heb angsten overwonnen, zoals toch terug de wei in te gaan nadat er 20 koeien op mij af waren gekomen…

Ik heb gezien met hoeveel passie de eigenaren van de zorgboerderij P.en M. e

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of hCaptcha is required which is subject to their Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.