De zorgboerderij deel 2

 

Nadat de RIBW de stekker uit het project de zorgboerderij had getrokken, viel ik in een gat. Ik heb van alles geprobeerd om dat gat op te vullen. Van receptiewerk tot honden uitlaten, van katten knuffelen tot lampen in elkaar zetten. In niks kon ik echt voldoening vinden en heb al die dingen ook niet echt lang volgehouden. Dus ik zat eigenlijk hele dagen thuis, zonder dagbesteding. Niet echt bevorderlijk voor mijn psychisch welbevinden.

 

In juni dit jaar ben ik verhuisd naar een andere locatie van de RIBW. Dit betekende dat ik ook een andere persoonlijk begeleider kreeg. En zij kreeg voor elkaar wat niemand voor haar voor elkaar had gekregen. Via een bepaalde constructie met het RIBW kon ik toch weer bij de zorgboerderij gaan starten!

 

Al tijdens het intakegesprek voelde ik mij meteen weer thuis. Iedereen was gelijk weer erg aardig en er werd heel erg met me meegedacht, zoals over het vervoer van en naar de zorgboerderij. Toen ik ging starten, was het erg warm en kon ik gelijk verkoeling zoeken in het zelfgemaakte zwembad. Ik kon het gelijk heel goed vinden met Pi. en samen dobberden we met onze luchtbedjes op het zwembad.

 

Er was eigenlijk niet zo heel veel veranderd in de tijd dat ik afwezig was geweest. Er werkten andere mensen, maar de werkzaamheden zijn hetzelfde gebleven. Ook zijn er geitjes bijgekomen. Binnen een paar weken was ik weer bekend met het werk en ging het eigenlijk weer als vanzelf.

 

Wat ook niet veranderd is, is de passie waarmee Pe. en M. de zorgboerderij runnen. Je voelt je gelijk thuis en je krijgt de ruimte om te groeien. Afgelopen week nog, kreeg ik een compliment van M. dat ik mijn werk zo goed doe. Dat is de allereerste keer dat ik een compliment op werkgebied kreeg. Ik kreeg altijd te horen, dat ik te traag was, en als ik sneller werkte was ik weer niet secuur genoeg, nam niet genoeg initiatief, was lui enzovoort… Dus dat compliment deed me zo goed!

 

De psychiatrie is niet de makkelijkste doelgroep om mee te werken, maar wel een hele mooie doelgroep. Ik vind dat Pe. en M, dat zo ontzettend goed doen. Ik hoop dat ik nu langer bij de zorgboerderij mag blijven werken want ik heb het er ontzettend naar mijn zin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *